M&L Food BV



Veelgestelde vragen

  • Hoe laat moet ik bestellen om dezelfde dag mijn bestelling in huis te hebben?

    Als je op werkdagen voor 17.00 uur bestelt dan bezorgen wij uw bestelling de dag erna. Alleen op werkdagen. Wij laten u op tijd weten hoe laat wij komen. Uw producten worden gekoeld bezorgd door onze bezorgdienst.

  • Bezorgen jullie in heel Nederland ?

    Inderdaad! We bezorgen op werkdagen in heel Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden).

  • Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Wat nu?

    Het komt helaas voor dat de bevestigingsmail door diverse spamfilters worden afgevangen. Ondanks onze inspanningen is dit niet altijd te voorkomen. Wanneer je naar je account gaat en inlogt met je e-mailadres dan kun je al je bestellingen zien onder het kopje “Mijn bestellingen”. Indien je per ongeluk een verkeerd e-mailadres invult tijdens de bestelling ontvang je ook geen bevestigingsmail. Neem in dat geval contact op met onze klantenservice om de bestelling alsnog bevestigd te krijgen.

  • Hoe verpakken jullie mijn bestelling?

    De ‘s ochtends vers gesneden kip zit in aparte dicht gesealde 1,5 kg schalen of zakken. Je kunt daardoor vrij eenvoudig een bestelling delen met iemand. Voor de verzending gebruiken we een dubbel laags kartonnen doos met daarin vier grote icepacks voor de koeling.

  • Hoe lang kan ik de kip gekoeld in de koelkast bewaren?

    De kip is in een gesloten verpakking maximaal 7 dagen te bewaren in de koelkast bij maximaal +4 graden Celsius. Let op de datum die op het label staat vermeld. Zodra de verpakking open is dien je het binnen 24 uur te gebruiken of in te vriezen

  • Hoe worden de kippen geslacht?

    De Nederlandse slachterijen behoren tot de modernste ter wereld. Het grotendeels geautomatiseerde slachtproces staat van het moment van binnenkomst van de dieren tot het moment dat het vlees de slachterij verlaat onder toezicht van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Voordat de kuikens worden geslacht worden zij eerst verdoofd. De manieren van verdoven en slachten zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en vastgelegd in Europese wetgeving. Hier staat ook in dat het personeel kennis moet hebben van dierenwelzijn en dat er een zogenaamde Poultry Welfare Officer aanwezig moet zijn op het slachthuis die verantwoordelijk is voor het dierwelzijn. In de Nederlandse slachterijen worden kuikens dus voor het slachten altijd op een goede manier verdoofd.

  • Uit welk land komen jullie kippen?

    Wij kiezen er bewust voor om kippen uit Nederlandse slachterijen te gebruiken. We weten dan zeker dat ze onder de in Nederland streng nageleefde Europese wetgeving vallen wat betreft de omstandigheden. Verder weten we ook dat het slachtproces dan humaan verloopt.